Hvit støy

I stedet for å hylle søvntrening for å redde mor og far fra å miste forstanden, så burde vi tenke oss nøye om i forhold til hvordan det var søvntreningen som tok fra oss forstanden i utgangspunktet.

——————————————————————————-

Blir du fortalt at babyen din har søvnproblemer? Blir du fortalt at barnet skal ligge i egen seng? Blir du fortalt at du må slutte å nattamme ved 6 mnd.-alder? Blir du fortalt at du skjemmer bort barnet når du hele tiden bysser, koser og er nær?

Jeg vil fortelle deg det motsatte! Jeg vil støtte deg!

Når vi først blir foreldre, så er vi usikre og sårbare. Vi tar med glede imot de råd vi kan få, fordi vi er livredde for å gjøre noe galt. Vi blir fortalt at babyen vår skal oppføre seg på en bestemt måte, og vi blir fortalt at når barnets behov for mat, drikke og tørr bleie er møtt, skal barnet tåle å bli overlatt til å roe seg selv.

Har du noen gang kjent på den dårlige samvittigheten fordi du går imot alle disse råd og retningslinjer? Kjent på usikkerheten som ligger som en klump i magen fordi du allikevel, responderer, ammer og bysser?

Kjære deg, du gjør alt riktig!

Barnet som ikke klarer sovne andre steder enn på mor eller fars bryst. Det sovende barnet som sperrer opp øynene idet ryggen møter vuggen. Barnet som hater sprinkelseng, som våkner utallige ganger i løpet av natten, som ammer så hyppig at du av og til føler deg som en levende melkemaskin. Barnet som hyler utrøstelig, men hvor gråten allikevel stilner med en gang du holder henne i armene dine. Barnet som bare vil være nær -hele døgnet.

Det er NORMALT!

Barnet ditt er helt avhengig av deg. Det har kun sin gråt for å nå deg. Du er barnets eneste sikkerhet og trygghet. Det er ingen andre steder i verden barnet ditt heller vil være enn nær dine hjerteslag.

Du kan ALDRI skjemme barnet ditt bort på nærhet, kjærlighet og omsorg. Du gjør deg selv ingen bjørnetjeneste ved å respondere på barnet ditt. Amming er en naturlig måte for barnet og sovne på, det har stor helsemessig gevinst og det roer barnet umiddelbart. Det er nettopp denne tilknytningen som fremmer selvstendighet. Og selvstendig blir de tidsnok. Barnet vil sovne selv og sove i egen seng når de selv er modne for det. Det er ikke vår jobb å trene vekk barnets behov, det er vår jobb å respondere på barnets gråt. Barnet gråter ikke for å manipulere, de gråter fordi de trenger deg.

Det er trist at vi blir utsatt for all denne «støyen» i forhold til hva som er normalt og hva som er normen. Vi blir usikre og føler oss mislykkede. Barseltiden og småbarnsperioden glir over i usikkerhet og kanskje til og med depresjon fordi man ikke «klarer ta vare på barnet sitt», «ikke får det til» eller»ikke gjør det riktig».

 

Kjære deg, du gjør alt riktig! Du skal glemme alt du er fortalt og bare lytte. Lytte til ditt eget hjerte og lytte til barnet ditt – for sammen, så vet dere to best!

 

 

 

 

Bilder lånt fra https://raisedgood.com/

Translate »
20 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap