«Jeg skal ikke forandre meg selv om jeg får barn»!

Du sier at å få barn ikke skal forandre deg. Du skal i hvert fall ikke bli en slik mor hvor verden sirkulerer utelukkende rundt barnet, hvor du ikke er med vennegjengen ut på byen og bare sitter inne og snakker om bæsj. Nei, barn vil du ha, men de skal ikke forandre deg.

 

Det er som om det blir sett ned på å forandre seg etter man får barn. Det blir et skille mellom de som har barn og de som ikke, fordi man har en ulik forståelse av hvordan verden ser ut og man har derfor ulike prioriteringer.

 

Det er lett å uttale seg om hvordan ting skal og ikke skal bli etter man får barn. Det er lett å snakke ned på de foreldre som forandrer seg etter de får barn. Dette er ikke så lett å forstå, før man selv får barn, og kanskje burde man ha litt mer respekt og ydmykhet i forhold til nettopp dette.

 

Når du blir mor eller far til et lite barn som du selv har skapt, som er helt avhengig av deg og som du elsker høyere enn du trodde var mulig – da flyttes fokus vekk fra en selv og over på barnet. Dette er ikke noe mindre enn en vakker prosess, og for de foreldre som snur verden sin opp ned grunnet sin uendelige kjærlighet til sitt barn, for de burde vi utelukkende være ydmyke.

 

Så, ikke la det være et prinsipp for deg å ikke forandre deg når du får barn, for dette vil du neppe ha noen kontroll over selv. Men det at vi forandrer oss ligger i våre instinkter og er en helt naturlig og vakker prosess. Gled deg heller til den dagen verden din handler om noe som er større enn deg selv – for den følelsen er bedre enn du noen gang kunne forestille deg.

Og du, livet ditt skal du selvsagt beholde, men det vil forandre seg, da det ikke lenger er bare dine behov som skal stilles.

Translate »
76 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap