Babyshower

Har du noen gang vært på et babyshower? Kanskje har du hatt et selv, eller kanskje har du vært i et som var arrangert for en venninne?

Graviditet, barn og fødsel er tema vi kvinner ofte har mye å si om. Og hvem liker ikke å prate om egne erfaringer og mimre tilbake til denne spennende tiden. På et babyshower blir jeg allikevel ofte sittende igjen med inntrykk av at det er de mødre som alt har fått barn som dominerer samtalen. Det finnes så mange råd, erfaringer og historier som skal deles og fortelles. Det blir lite tid til overs til den blivende mor, som sitter på andre siden av bordet og enda ikke vet. Lite rom for hennes opplevelse, hennes forventning og hennes historie.

Det kan være skummelt å høre fødsels-historier. Det kan være overveldende å lytte til barseltid med renselse, smerter og tårer. Det kan være frustrerende å få råd man aldri ba om.

Jeg vet selv hvor fint det kan være å tenke tilbake og hvor engasjert man blir i egne opplevelser. Det er fint å dele og utveksle erfaring.

Men oppi vår egen opplevelse, så er disse timene sammen til ære for den blivende mor. En hyllest til henne som nå skal bli mor for første gang. Det mange av oss allerede har gått igjennom har hun enda til gode å se frem til. La oss derfor bruke denne stunden til å lytte. Til å la henne få anledning til å stille spørsmål. Til å la henne kjenne på sin egen opplevelse og styre sitt eget inntak av informasjon.

La henne få rom til å dele sin historie med oss.

Translate »
73 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap