Du min lille skatt – målt opp i praktisitet

Du er mitt tredje barn. Den som bryter opp kjernefamilien og gjør oss til en storfamilie. Det er kanskje dette som gjør at alle kommentarene bærer en negativ undertone når morsomhetene som møter meg utelukkende handler om belastningen du kommer til å bli. Ordene er ment for å være morsomme, men det er på din bekostning. Du min dyrebare skatt, som ligger trygt inni mamma sin mage. Du som fikk hjertet mitt til å dunke av glede da testen viste positiv. Du som jeg fra den dagen av har gjort alt jeg kan for å ta best mulig vare på. Du som var den siste som manglet i flokken.

Jeg var redd du bare var en drøm, men da jeg fikk se det lille bankende hjerte ditt for første gang, visste jeg at jeg for alltid skulle ta vare på deg – uansett hva.

Da jeg kunne kjenne de etterlengtede små dultene på innsiden av magen ble den lille uroen jeg gikk og bar på, byttet ut med lettelse. Du hadde det fremdeles bra inni mors mage.

I dag har jeg igjen fått se deg. Du er så nydelig. Helt perfekt.

Jeg slutter aldri å bli overveldet og ydmyk over synet av et nydelig lite barn som vi nok en gang kan være så takknemlige for.

Denne gang, som de to forrige, blir jeg så utålmodig etter å møte deg. Holde deg i armene mine, se inn i øynene dine for første gang og vite at jeg skal få være mammaen din. Den overveldende kjærligheten til barnet som er helt nytt i denne verden og som jeg allerede da elsker høyere enn livet selv.

Du er så ønsket og vi gleder oss alle sånn til å ta vare på deg.

Du er barnet vårt, som vi elsker og er så stolte av.

For oss handler du ikke om dårligere økonomi, dyrere ferier, logistikk, stress, bråk eller ståk. Jeg vet at kommentarene ikke er ment for å såre, men når man deler sin stolthet og glede over et nytt barn, et levende menneske, som vi allerede elsker så høyt, så synes jeg at man burde tenke seg om en gang til, for kanskje, bare kanskje, var ikke dette riktig tidspunkt for alle morsomhetene og det negative fokuset. Kanskje burde denne stunden handle om barnet. Dette lille mennesket som vi er så heldige å skulle få lære å kjenne. Gleden som man ønsker å dele, som blir omgjort til skuffelse når barnet ikke er like viktig som plusser og minuser, er sår og unødvendig.

For meg, er det ingenting annet som betyr noe – enn akkurat deg! Og vår lille familie på fem, uavhengig av hvilken kategori vi nå passer inn i, vil passe oss helt perfekt, fordi det var akkurat slik vi ønsket det.

Translate »
79 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap