«Å få barn vil endre livet ditt»

Å få barn er en stor avgjørelse. De fleste av oss har nok hørt utsagnene: «det vil endre livet ditt», «du må vite at du er helt klar», «vent til du har levd deg ferdig».

Å få barn er personlig det beste som har skjedd meg. Det har gitt livet en overordnet mening og beriket meg på alle måter. Jeg kunne aldri byttet livet med barn, mot et liv uten det ansvar og de ekstra forpliktelser og bekymringer som følger med.

Når man skal bestemme seg for å få sitt første barn, hvis man har anledning til å veie for og imot denne avgjørelsen, så er det forholdsvis lett å sette opp teoretiske punkt på ett papir. Dog er det ikke like enkelt å forstå hva de samme punktene betyr i praksis. Det er ikke alle følelser som lar seg beskrive, og noe må man rett og slett erfare på veien.

Men jeg vil i dag fortelle dere om hva jeg synes er det viktigste og største punktet man må være forberedt på før man får barn:

Å ALLTID SETTE BARNETS BEHOV FØRST

Dette er det som endrer seg mest fra å være bare deg. Fra å bare være deg og kjæresten din. Fra å ha utelukkende frihet til å bestemme hva DU vil, når du vil. For når dere får barn, så vil dette komme i andre rekke. Det er nå et lite barn som bestemmer for dere. Og om deres egne ønsker er motstridende, så må disse settes vekk til fordel for å dekke barnets behov FØRST.

Din tid vil komme, om det er seinere samme dag, seinere i uken eller 3 år seinere. Men det er ikke alltid like lett å vente. Dette krever tålmodighet, modenhet og masse kjærlighet.

Og det er det som samtidig gjør at jeg får det til. Ubetinget og grenseløs kjærlighet. Å sette mine barn sine behov først er for meg en naturlig og selvfølgelig del av å være mor. Dette er et ansvar jeg som mor setter høyt og alltid vil skjøtte. Noen ganger kan vi inngå kompromiss, andre ganger kan det til og med være min tur, men når det kommer til de viktige behovene, som mat, søvn, omsorg, lykke og tilfredshet – så kommer barna alltid først.

Det er viktig at mor og far har det bra, at de også føler på å være tilfreds, for man kan ikke gi av en innside som føles tom. Balanse er det viktigste vi har for å finne veien til å være tilfreds, og mor og far skal selvsagt leve de og. Det at livet stopper opp når man får barn er ikke riktig. Livet fortsetter, det bare endrer seg, med sine prioriteringer, ønsker og behov.

Med foreldrerollen, så kommer det ofte ett nytt søvnmønster, en ny døgnrytme, nye prioriteringer, nye ansvarsområder, masse bekymring, plikter og nye utfordringer. Men det kommer også uendelig med kjærlighet og lykkelige øyeblikk.

Det er foreldre som prøver å tilpasse barnet inn i sine egne behov og jeg kan se for meg at resultatet av dette blir både ulykkelige foreldre og barn.

Jeg setter mine barn først, men vet du hva, jeg har det ikke bedre enn hva mine barn har det og å kunne se sine barn danse av lykke – det er det aller beste jeg vet!

Translate »
126 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap