Til alle nybakte mødre der ute!

Hvorfor vil han ikke ta smokken?

Hun ammer ikke, har bare puppen i munnen. Det er så slitsomt å være en levende smokk.

Han vil ikke ligge i krybben sin, med mindre han får ligge på brystet så hyler han. Hva er galt?

Dere har sikkert hørt uttrykket: «nå er det kommet en ny sjef i huset». Jeg hørte dette om og om igjen uten at jeg helt den gang for 4 år siden forstod hva det egentlig betydde.

Det er mange mødre der ute som er usikre, slitne, trøtte og rådløse. I mange tilfeller er løsningen enkel: tilpass deg barnet i stedet for å tilpasse barnet deg selv og verden rundt. En liten baby trenger uendelig med nærhet for å føle seg trygg. Det er baby som bestemmer, det er den som prøver så godt den kan gjennom sin gråt å forklare deg sine behov.

Om barnet ditt ønsker å være nær deg 24/7, så er det intet annet enn naturlig, for det er alt barnet ditt kjenner til. Din aller kjæreste skatt i verden har lyttet til dine hjerteslag i 9 måneder, og kjent varmen fra din kropp natt som dag. Ikke forvent at baby skal trives i denne store, åpne, kalde, bråkete verden alene i krybben sin med en smokk.

Tilpass deg din kjæreste skatt og la den første, mest sårbare tiden her på jord bli trygg og god – helt inntil mor eller far, hvis det er det eneste din nyfødte ønsker av deg. Ikke let etter erstatninger og unormaliteter – stol på at din baby har alt det den trenger inntil din varme kropp og trygge hjerteslag

Translate »
46 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap