Er det noen som ser meg?

Vi har alle sett det, bildet av en baby, 11 måneder gammel, i et tomt rom, sovende på gulvet etter å ha grått i 1 time og 45 minutter, søvntrening natt 1.

Magen vrenger seg i det jeg leser ordene.

Jeg ligger i sengen og scroller nedover telefonen. Min yngste, som er 9 måneder gammel, ligger ved siden av meg og sover.

Jeg klarer ikke å ta ordene fullt innover meg, det gjør for vondt.

Hvorfor er dette tillatt?

Det er ikke lov å slå barna sine lenger. Det er ikke lov å utsette barna sine for emosjonell omsorgssvikt.

Hvorfor er det tillatt å forlate et hjelpeløst barn alene for så å sitte utenfor døren å høre på barnets desperate gråt?

Vi vet mer nå. Vi vet bedre. Hvorfor er det ingen som beskytter de mest forsvarløse?

Ja, noen delte det, ja, det er gått viralt.

Barnet som er helt uten evne til å beskytte seg og nettopp har gått igjennom en traumatisk opplevelse, blir nå spredt på nettet og utlevert til alle som vil se.

Skal vi «alle» også sitte å vente på oppfølgeren: søvntrening natt..2, 3, 4, ..?

Eller skal noen beskytte barnet som helt tydelig trenger det?

Kanskje tenker noen; «Vi skal ikke dømme foreldrene. Det er deres valg. De tar vare på barnet sitt etter beste evne. De må jo være desperate…».

Hvorfor hjelper vi hverandre (ved å støtte, tie, lukke øynene, osv.) å opprettholde denne «metoden» for å så forsvare det med at vi ikke må «dømme»?

Ignorans, utmattelse, desperate valg. Uansett grunn, så finnes det ingenting som rettferdiggjør hva dette barnet må gjennomleve. Det finnes alltid andre muligheter – skånsom for barnet og hjelpsomme for mor og far.

Dette barnet trenger hjelp. Alle barna der ute som vil ende opp med å ha den samme historien – de trenger beskyttelse. Det får de ikke ved at vi lukker øynene og «forstår» at foreldre er desperate etter søvn. Det skjer ved en lov-endring og ved å spre kunnskap om biologisk normal spedbarns søvn.

 

 

 

 

Først kommentert hos The Natural Parent Magazine –https://www.facebook.com/167486533292365/posts/4291493504224960/

Translate »
236 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap